Często Zadawane Pytania Ogólne pytania

Dlaczego zmiany są wyświetlane w podglądzie, ale nie są widoczne w mojej opublikowanej witrynie?

Dlaczego zmiany są wyświetlane w podglądzie, ale nie są widoczne w mojej opublikowanej witrynie?

Wszystkie zmiany są natychmiast stosowane do opublikowanej strony internetowej w momencie jej opublikowania. Jeśli widzisz starą wersję strony, oznacza to, że przeglądarka wyświetla zapisaną wersję z pamięci podręcznej. Odśwież stronę ("F5" dla systemu Windows, "Cmd + R" dla komputerów Mac), aby zobaczyć zmiany.

Jeśli proste ponowne załadowanie nie pomoże, musisz wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki.

Aby wyczyścić pamięć podręczną w Google Chrome:

  1. Otwórz Chrome na pulpicie.
  2. Kliknij przycisk menuw prawym górnym rogu.
  3. Więcej narzędzi → wyczyścić dane przeglądania.
  4. Na górze wybierz zakres czasu. Aby usunąć wszystkie buforowane dane, wybierz "Cały czas".
  5. Zaznacz pola wyboru "Pliki cookie i inne dane witryn" oraz "Obrazy i pliki zapisane w pamięci podręcznej".
  6. Kliknij "Wyczyść dane".

Czy ta odpowiedź była pomocna?
tak
0
Nie
0
Views: 12319